Caju crud Raw 250 g Kotys
Descriere:
Caju crud fara aditivi sau conservanti din gama de produse Kotys a Asociatiei Quasar.
Nuci de caju crude, provenite din culturi nemodificate genetic.
Arborele de caju apartine familiei Anacardiaceae, unde se incadreaza arborele de mango si fistic.
Caju este originar din zonele de coasta din nord-estul Braziliei, semintele acestuia fiind in forma de rinichi, cultivate pe scara larga in locuri cu clima tropicala.
Pomul de caju este cultivat in mod obisnuit in tari precum India, Sri Lanka, Kenya si Tanzania. Nucile de caju se gasesc in partea de jos a fructului cunoscut ca un mar de caju, avand diverse utilizari in special in bucataria braziliana, asiatica si africana.
Beneficii:
- Imbunatatesc activitatea sistemului circulator
- Reduc tensiunea arteriala
- Sustin sistemul osos – scad semnificativ riscul de osteoporoza
- Adjuvante in curele de slabire si detoxifiere
- Dau senzatie de satietate care dureaza
- Ajuta la prevenirea migrenelor si a anemiei
- Imbunatatesc activitatea sistemului nervos
- Previn diabetul sau ajuta la controlul acestuia
- Nu contin colesterol
- Adjuvante in afectiunile sistemului respirator
Mod de utilizare:
„Caju crud raw Kotys” poate fi folosit in mai multe moduri pentru a beneficia de toate proprietatile lor nutritionale :
- Proaspat sau Prajit: Nucile caju pot fi consumate proaspete sau prajite. Evita nucile prajite in uleiuri adaugate si alege-le în forma naturala pentru a evita aportul suplimentar de grasimi.
- Cantitate Moderata: Desi nucile caju sunt sanatoase, este important sa le consumi in cantitatii moderate, deoarece sunt dense in calorii. O mana mica de nuci caju pe zi este o optiune ideala.
- Adauga-le în Rețete: Nucile caju pot fi adaugate intr-o varietate de retete, inclusiv salate, paste, smoothie-uri sau deserturi, pentru a le adauga un plus de textura si savoare.
Ingrediente: caju raw
Gramaj: 250 gr
Valori nutritionale:
- Calorii: 2313.7 KJ/ 553 kcal
- Lipide: 44gr (Acizi grasi saturati: 8gr)
- Glucide: 30gr
- Zaharuri: 6gr
- Proteine: 18gr
- Sodiu: 12mg
- Fibre: 3.3gr
- Proteine – 1,8 g;
Atentionari speciale:
Intrucat cajuul face parte din categoria nucilor de copac, acesta are un potential alergenic, la fel ca migdalele, nucile, fisticul, alunele si nucile braziliene. Daca o persoana este alergica la nuci sau alune, exista o probabilitate destul de mare sa prezinte o alergie si la caju. Asadar, se recomanda evitarea consumului de caju daca exista un fond alergic.
Produs in Vietnam.
Ambalat in România pentru membrii Asociatiei Quasar.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.