Alge marine cu ciuperci shiitake raw 100 g Algamar
Algele marine marca Algamar sunt toate alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania. Exista si alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice. Un alt mare avantaj al algelor salbatice Algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii. Japonia este printre cei mai mari furnizori de alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de alge marine au inceput sa caute alte surse de alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.
Stiati ca… Wakame este o parte indispensabila a dietei Japonezilor? In medicina lor traditionala, se stie ca wakame curata si intareste sangele, iar supa miso cu wakame a fost utilizata de generatii ca ajutor in recuperarea femeilor dupa nastere. Wakame este delicios crud, inmuiat in apa, in salate.
Ciupercile Shiitake sunt unele din ciupercile medicinale cele mai cunoscute. Ciupercile Shiitake sunt compuse mai ales din multe proteine, zinc si polizaharide, elemente care sunt recunoscute pentru activitatea lor stimulanta asupra sistemului imunitar. Sunt cea mai buna sursa alimentara de vitamina D dupa somon si ton. Lentinanul este o polizaharida ce intra in compozitia ciupercii Shiitake si s-a demonstrat ca aceasta duce la regresia, pana la disparitia tumorilor.
Ingrediente: wakame (Undaria pinnatifida) si shiitake (Lentinula edodes).
Mod de preparare:
- crud (raw): lasati la inmuiat 20 de minute si apoi adaugati in salate.
- fiert: fierbeti timp de 20 de minute. Serviti cu orez, cartofi, legume, paste, cus-cus, mei, quinoa, amaranth, sau in supe.
Mod de prezentare:
- Punga a 100 grame
Producator – Algamar
Recenzii
Nu există recenzii până acum.