Q Reuma ceai de plante 100 g Kotys
Descriere:
Supliment alimentar cu ingrediente naturale Kotys, in gama de produse `Special Blend Tea`.
Q-Reuma este un ceai din plante medicinale ce sustine:
- sistemul locomotor, oasele, muschii, articulatiile si tendoanele;
- sanatatea rinichilor, eliminarea pe cale renala a apei;
- buna functionare a tractului urinar inferior, protejeaza celulele de stresul oxidativ.
Cu infuzia Q Reuma te bucuri de articulatii sanatoase in orice anotimp!
Ingrediente:
- parti aeriene de cretusca (Filipendula ulmaria) – 25%, fructe de ienupar (Juniperus communis) – 15%;
- scoarta de salcie (Salix alba) – 15%, radacina de turmeric (Curcuma longa) – 15%;
- frunze de frasin (Fraxinus excelsior) – 10%, frunze de mesteacan (Betula pendula) – 10%;
- teci de fasole (Phaseolus vulgaris) – 5%, frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis) – 5%.
Cretusca:
este mentionata in multe farmacopee ca:
- agent stomahic, antiseptic urinar mediu, antireumatic;
- antiinflamator, diuretic si astringent,
fiind mult utilizata in tratamentul naturist:
- al reumatismului, in stomatite, gingivite, erupţii tegumentare;
- nevralgii sau febra si extern in tratarea ranilor si in cosmetica.
Ienuparul (Juniperus communis L.) :
este utilizat si ca planta medicinala in tratarea multor afectiuni:
- reumatism, raceala, bronsita, boli de piele;
- eliminarea pietrelor din vezica urinare.
Boabele de ienupar sunt un remediu natural pentru:
- anemie, lipsa poftei de mancare sau artroza;
- ca ceai calmeaza tulburarile digestive si balonarile;
sub forma maruntita sunt foarte eficiente in tratarea:
- obezitatii, a viermilor intestinali, a oboselii si a arteriosclerozei
iar tinctura de ienupar este eficienta in vindecarea: afectiunilor urinale, a gripei, a bronsitei si a colitei de fermentatie.
Scoarta de salcie:
De pe ramurile tinere de 2-3 ani este folosita de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei si a febrei, aceasta continand salicina (aspirina naturala).
Aceasta are efecte tonice, antiseptice si antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale, putand fi folosita cu succes in tratarea artritei, artozei si a puseelor reumatismale, in tendinita, guta si sciatica.
Leacurile pe baza de salcie sunt contraindicate in boli renale, dermatite de contact, astm bronsic.
Turmericul (Curcuma longa):
Numit si sofran indian sau curcuma, este un condiment cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, anticancerigene, antifungice si efecte benefice in tratarea unor boli ca diabet, alergii, artrita, Alzheimer, boli de inima si multe boli cronice.
Pudra de turmeric (de culoare galben portocalie) se obtine din radacina uscata a plantei, avand ca principal component activ curcumina ( polifenol de culoare galben portocalie ce ii imprumuta acestuia si culoarea) turmericul este folosit drept conservant in mancaruri, in cosmetica, in medicina traditionala dar si pentru vopsirea hainelor.
Frasinul (Fraxinus):
Este un gen de plante din familia Oleaceae originar din regiunile temperate ale emisferei nordice, Fraxinus excelsior fiind specia comuna in Europa raspandita si in România.
Frunzele sale se recolteaza in mai si iunie si au proprietati detoxifiante, diuretice, sudorifice si bland laxative, antiinflamatoare pentru articulatii si antihemoragice, iar mugurii calmeaza guta si reduc nivelul de colesterol.
Astfel, frunzele si mugurii de frasin se folosesc in cazuri de reumatisme, artrite si in curele de detoxifiere, iar decoctul din scoarta de frasin este eficient pentru scaderea febrei.
Mesteacanul:
Este un arbore foios inalt pana la 30 m, cu scoarta alb-argintie, de la care se recolteaza in principal frunzele tinere si scoarta.
Frunzele sale sunt alcatuite in proportie de 3% din flavonoide cu efect antiinflamator si diuretic, ele au si efect coleretic, bacteriostatic, antiinflamator, sudorific si antiseptic pe tractul renal si urinar, sunt folosite in tratarea litiazei renale si a edemelor.
Extractul din mugurii frunzelor are efect stimulant asupra secretiei de suc gastric, bila si fermenti digestivi intestinali.
Tecile de fasole (Phaseolus vulgaris):
Se culeg cand sunt verzi si, dupa uscare se utilizeaza maruntite.
Ele conţin aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozidina si triptofan, avand un excelent efect diuretic, reduc cantitatea de zahar din sange, curata organismul de toxine, igienizeaza rinichii si caile urinare.
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis L.):
Era considerat in evul mediu ca fiind capabil sa risipeasca negativitatea (se punea sub perna pentru a alunga cosmarurile si spiritele rele), fiind de asemenea si cu memoria si amintirile.
Lonicerus (1564) recomanda rosmarinul pentru curatarea ficatului, ca diuretic, emmenagog, digestiv, puriificator al sangelui si diaforetic iar medicina populara romaneasca il foloseste ca remediu natural si pentru stimularea apetitului, in boli de inima, reumatism, dureri de cap si extern pentru vindecarea ranilor si a diverselor eruptii ale pielii sau in calvitie.
Ulei esential (1-2%) de rozmarin contine in principal camfen, borneol, camfor, acid rosmarinic si, in cantitati ceva mai mici flavone, taninuri si principii amare.
Actiuni:
sustine sistemul locomotor, oasele, muschii, articulatiile si tendoanele, sustine flexibilitatea muschilor, articulatiilor si tendoanelor, ajuta sanatatea rinichilor, eliminarea pe cale renala a apei si buna functionare a tracului urinar inferior, protejeaza organismul de actiunea distructiva a radialilor liberi (are efect antioxidant) si sustine rezistenta acestuia la conditiile nefavorabile de mediu.
Mod de utilizare:
Se face o infuzie turnand peste 1 lingurita (circa 3g) de planta 250 ml apa clocotita (sau 1 lingura de planta la 500 ml apa clocotita) si se lasa la infuzat 10-15 minute, dupa care se strecoara.
Se pot consuma pana la 3 cani pe zi, nainte de mesele principale ale zilei.
Produs de Stefmar Productie S.R.L. pentru membrii Asociatiei Quasar.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.