Orez negru Glutinous 1kg
Orezul negru lipicios, cu gustul lui de nuca, merge foarte bine cu zahar de palmier, lapte de cocos si seminte de susan. Este un orez de desert foarte apreciat in Burma, Thailanda, Indonezia si Filipine.
Timp de gatire: aprox. 2 ore.
Mod de preparare (pentru 2 portii):
- Se adauga 1 cana de orez in apa rece si se clateste de doua ori.
- Se inmoaie in apa timp de 2 ore, apoi se scurge apa.
- Se adauga 1 1/4 cani de apa.
- Se fierbe la foc mediu, cu capacul pus, pana da in fiert (5 minute).
- Se lasa focul la mic, se amesteca in orez, si se mai fierbe inca 10 minute cu capacul pus.
Inainte de servire, se rasfira cu o furculita.
Pentru un orez mai moale se poate adauga apa, pentru orez crocant se reduce din cantitatea de apa.
Ingrediente: orez lipicios negru, cu bobul lung.
Valori Nutritionale (Per 100g/100ml produs)
- Valoare Energetica: 1437 kJ/347kcal
- Grasimi: 3 g din care, acizi grasi saturati: 1 g
- Carbohidrati: 74 g din care, zahar: 1 g
- Proteine: 4 g
- Sare: 0 g
Pachet: 1 Kg
A se pastra in loc uscat, racoros si lipsit de lumina.
Producator: Universal Rice, Tailanda
Recenzii
Nu există recenzii până acum.