Gris de soriz fara gluten 500g
Sorgul este o planta cu originea in Africa Ecuatoriala si este a cincea cea mai cultivata cereala din lume, imediat dupa grau, porumb, orez si orz si cel mai importatnt aspect NU CONTINE GLUTEN.
Exista peste 30 de specii diferite de sorg originare din regiunile cu clima tropicala si subtropicala. In Romania exista relativ putine culturi de sorg, desi, alaturi de amarant, acesta a constituit baza alimentatiei romanilor in anii 70.
Este o cereala bogata in amidon, proteine, minerale si vitamine, grasimi si carbohidrati cu eliberare lenta.
Contine 22 de grame de proteine la 192 grame de cereale, adica 43 % din necesarul zilnic de proteine.
In aceeasi portie avem 47 % din necesarul de fier si 55 % din valoarea recomandata de fosfor. Este si o sursa buna de Magneziu, Cupru,Calciu, Zinc si Potasiu.
Mai contine si 30 % din cantitatea recomandata de niacina si tiamina. (vitamina B ) necesare pentru metabolizarea corecta a carbohidratilor si a nutrientilor.
La 100 g de sorg se asigura 76 % din DZR de Mangan
Sorizul este recomandat pentru persoanele alergice la gluten, poate sa fie inclus in etapa de diversificare in alimentatia copiilor, in alimentatia vegetariana deoarece are un aport semnificativ de proteine. Nu provoaca alte intolerante sau iritatii intestinale.
Din Gris se pot prepara pana-cota desert, gris pe lapte, galuste pentru supe.
Mod de preparare: la o parte de produs se adaugă trei părți de apă și se fierbe timp de 15-20 de minute. Grișul are un gust neutru, iar în el pot fi adăugate: unt, ulei, nuci, legume, etc. Produsul este perfect pentru un mic dejun sănătos.
Pastrare – Depozitați într-un loc răcoros și uscat
Prezentare – 500g
Producator – Andigor Srl
Recenzii
Nu există recenzii până acum.