Actinovo Glutation lipozomal 250 ml PlantaCorp
Descriere
Glutationul este un: antioxidant endogen vital și foarte puternic care se gaseste in fiecare celula a organismului uman. Este o proteina produsa de organismul uman in ficat din aminoacizii cisteina, acid glutamic si glicina.
Se stie faptul ca majoritatea proceselor din organism au loc in prezenta oxigenului.
Radicalii liberi ataca alte molecule pentru a le sustrage electronul necesar stabilizării.
Antioxidantii previn sau impiedica deteriorarea celulara cauzata de oxidanti sau radicali liberi!
Glutationul este principala substanta care elimina acest tip de compusi din celula!
Este considerat cel mai important antioxidant non-enzimatic din organism, participand activ la detoxifierea ficatului si a rinichilor.
Glutationul, are rol esential in mentinerea sanatatii, precum si a nivelului de toxine in corp, putand preveni multe dintre afectiunile rezultate in urma unui stil de viata nesanatos, a unei diete necorespunzatoare sau a actiunii mediului inconjurator.
Glutationul este o tripeptida naturala care are sulf in structura. Atomii de sulf prezenți în glutation se leagă de metale grele precum mercurul, plumbul și cadmiul, contribuind la eliminarea lor din organism.
Este de o importanta maxima sa mentinem nivelul acestui super antioxidant la cote normale, intr-o lume in care expunerea la toxine este constanta, fie ca este vorba de apa, aer, mediu, alimente, produse de ingrijire sau orice altceva.
Surse naturale de glutation:
Cruciferele (broccoli, kale, varza de frunze sau orice alta leguma din familia Brassica oleracea, varza, conopida, nasturelul etc.), varza de Bruxelles, avocado, piersici, pepenele verde, scortisoara, turmericul (Curcumina), rosii, mazare, usturoi, ceapa, ardeii grasi rosii etc.
Toate aceste legume ar trebui sa fie bio/organice. Daca sunt stropite cu pesticide, acestea raman in corp si nu fac decat sa mareasca nivelul de toxine din corp!
Avantajele formularii lipozomale
Lipozomii sunt vezicule mici lipidice preparate artificial, de formă globulara. compusi din fosfolipide, care constau dintr-o parte hidrofila si o parte hidrofoba. Ei au o asemanare structurala remarcabila cu membranele celulare umane si proprietati similare de incapsulare. Aceasta particularitate a dus la dezvoltarea tehologiei de incapsulare lipozomala ca metoda inovatoare de transport a substantelor active in organism.
Datorita structurii lor amfifile, lipozomii au capacitatea de a incorpora si elibera simultan atat substante hidrosolubile, cat si substante liposolubile, mentinand în acelasi timp o bariera de protectie in jurul ingredientelor lor active biologic. Continutul lipozomului este livrat in mod eficient atunci cand bistratul lipidic fuzionează cu un alt bistrat, asa cum este membrana celulara.
Sistemul tehnologic de incapsulare lipozomala are caracteristici unice care ajuta la imbunatatirea absorbtiei si eficientei subsantelor active. Invelisul fosfolipidic protejeaza nutrientii de actiunea degradativa a sucurilor gastrice si faciliteaza absorbtia lor.Astfel:
Creste solubilitatea ingredientelor
Este prevenita degradarea nutrientilor de catre sucurile digestive din tractul gastro-intestinal
Eliberarea nutrientilor se face lent
Reprezinta o bariera de protectie impotriva pH-ului extrem și temperaturii extreme
Creste rezistenta la radicalii liberi produsi în organism
Continutul este protejat de oxidare
Absorbtia intracelulara a nutrientilor este mult crescuta
Substantele active continute in lipozomi sunt livrate nedeteriorate catre zonele vizate
Concept de sustinere si reechilibrare a sanatatii:
De la parintele medicinii , Hippocrate, avem doua mari invataturi care reprezinta insasi baza unei vieti sanatoase:
- hrana ca medicament si medicamentul ca hrana
- mai presus de toate, intai sa nu faci rau (juramantul medicilor si farmacistilor).
Cu aceasta inteleapta cunostere in minte pentru o viata sanatoasa sa alegem alimente curate, nutritive, hranitoare care asigura buna functionare a intregului si buna functionare a fiecarui organ si celule in parte, prin aport de vitamine, minerale, enzime si vitalitate. O alimentatie echilibrata, diversificata din surse naturale, bogata energetic va sustine corpul la toate nivelele sale : trup, minte, suflet. Cand un nivel este dezechilibrat , toate se dezechilibreaza. Cand dezechilibrul deja s-a produs in organism, corectarea se face prin indepartarea factorului agresor si sustinerea corpului cu nutrienti de calitate, apa vie, si hrana pentru minte si suflet.
Linus Pauling, laureat la premiului Nobel pentru chimie, afirma ca un dezechilibru intre vitamine si minerale in corp este raspunzator de dezechilibrul intregului corp si aparitia bolilor. Asadar, corectand dezechilibrele cu vitamine, minerale si enzime sustinem corpul in autovindecare.
Pentru ca organismul sa foloseasca cu adevarat in procesele necesare acesti nutrienti ei trebuie sa se afle intr-o forma chimica absobabila, o concentratie corespunzatoare si cand ajung in celula sa poata fi recunoscuti si integrati in circuitul celular. De aceea nu orice minerale si vitamine sunt cu adevarat folositoare in sustinerea sanatatii. Ci trebuie sa indeplineasca criteriile de calitate si cantitate, care deriva din sursa lor, metoda de obtinere, metoda de stabilizare si conservare, modalitatea de administrare.
Doza zilnica de 10 ml furnizeza 400 mg glutation.
Ingrediente:
Apa, Fosfolipide de floarea soarelui nemodificata genetic, Glutation, Aroma naturala de mango, Aroma naturala de fructul pasiunii, Xylitol, Acid Ascorbic, Sorbat de Potasiu, Stevia
Recenzii
Nu există recenzii până acum.