Cacao boabe eco 250 g Kotys
Descriere
Boabe de cacao din agricultura ecologica in gama de produse Kotys a Asociatiei Quasar. Energizanta, cu efecte antidepresive si antioxidante, cacaoa este apreciata si pentru sustinerea sanatatii inimii si a aparatului cardiovascular.
Boabele de cacao se pot consuma ca atare sau macinate si inglobate in felurite retete de deserturi.
Boabele de cacao sunt scoase din fructul de cacao impreuna cu pulpa ce le inconjoara, sunt lasate impreuna cu aceasta 3-5 zile „sa transpire”, timp in care are loc procesul natural de germinare a semintelor, insotit de fermentarea pulpei. Datorita fermentarii pulpa se lichefiaza prelingandu-se de pe boabe, procesul fiind insotit de cresterea constanta a temperaturii boabelor fermentate. Pe parcursul scurtei lor germinari semintele de cacao elibereaza aminoacizi, aroma lor de ciocolata imbunatatindu-se astfel dar doar pentru o scurta perioada de timp, caci otetul alcoolic in care se transforma pulpa pe parcursul fermentarii le copleseste. Pentru a controla cat mai bine acest proces, respectiv pentru ca temperatura sa se pastreze intre 45-50ºC, zilnic boabele sunt intoarse de cateva ori pe partea cealalta. In aceste conditii enzimele raman active (reactioneaza cu proteinele) si elibereaza aminoacizi, acestia fiind precursorii aromei care dau nastere componentelor aromate specifice ciocolatei pe care o apreciem cu totii. Boabele astfel fermentate sunt in continuare uscate in mod traditional la soare cateva saptamani sau artificial, prin metodele moderne obtinandu-se dupa doar 24 de ore boabe de cacao raw uscate, fermentate in proportie de doar 15% si cu un gust mai bun.
Ingrediente:
Cacao boabe*.
*produs certificat ecologic
Valori nutritionale:
Energie: 1433kj / 342 kcal
Grasimi: 24.5 gr din care acizi grasi saturati 14.4 gr
Glucide: 10.8 gr din care zaharuri 8.7 gr
Fibre: 32.7 gr
Proteine: 19.8 gr
Sare: 0.017 gr
Produs in Peru.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.